maandag 7 november 2011

spel in uitvoering

de laatste week ofzo kwam ze niet echt in haar spel, dat fantasierijke,  chaos creëerende spel zoals ik dat zo goed van haar ken. Maar vanmorgen was het weer als vanouds...
Er werd een huis gebouwd, verjaardagen gevierd, koffie gezet en gedronken, groenten gesneden en poppenkinderen naar bed gebracht.
Druk aan het spelen en nog lekker in pyjama, want we zijn toch vrij vandaag, dus haast hebben we niet.

En ondertussen had ik tijd om een randje aan een truitje te haken (foto volgt nog) en te bedenken wat we deze week gaan eten.

Vanavond wordt het:
-groentenburgers met yoghurt/knoflooksaus
- wintergroenten uit de oven
-bulgur met rozijnen

yoghurt/knoflooksaus: paar scheppen volle griekse yoghurt, ongeveer 3 teentjes knoflook er in uitpersen, op smaak brengen met peper en zout. Eventueel wat geraspte (en goed uitgelekte) komkommer toevoegen.

wintergroente uit de oven: pompoenstukjes, wortelstukjes en uien ringen in een ovenschaal. Meng olijfolie, sap van halve citroen en eetl. basterdsuiker(of honing) en giet dit over de groenten. Ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en in oven laten garen, ongeveer 45 minuten bij 210 graden.

Bulgur met rozijnen: Benodigde hoeveelheid bulgur met hand rozijnen toegevoegd bereiden zoals aangegeven op de verpakking.

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er wel heel gezellig uit!!! En ook een lekker recept - dank je.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker wat jullie eten, mmmmm!! En erg lief dat spelen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, soms komen ze maar niet in hun spel... net of ze even pauze houden om te groeien.

  Ziet er zeer gezellig uit allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh, die regenboog, dat vind ik zo'n leuk speelgoed! Wat speelt je meisje lief en leuk, fijn dat dat weer zo goed gaat. Liefs voor jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer heerlijk gekeuteld zoals alleen meisjes kunnen keutelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk als kinderen in hun spel zitten! Ik denk dat greetje gelijk heeft wat betreft 'in de groei zitten' dan gaat alle energie daar naartoe en lukt het gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar. Soms periodes dat ze heerlijk kunnen spelen en dan weer een poosje niet. Het zal inderdaad vast te maken hebben met waar de energie voor nodig is. Jullie aten heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails