woensdag 8 juni 2011

vandaag

door haar ogen en door mijn ogen


papa uitzwaaien vanuit het zolderraam, want wij waren nog niet opgestaan.

Toen we wel waren opgestaan en beneden liepen vond miss T het eigenlijk niet zo leuk, niets was goed en ze wilde niks. Alleen een babyflesje dat wilde ze wel, dus bij mij op schoot als een baby een fles krijgen. Ik vroeg haar erna of het nu weer goed was. Nog wat na snikkend zei ze van 'ja' en dat ze nog 'een beetje moe was van het slapen'.......


'melksnor'
(kan ook vervangen worden door watersnor, diksapsnor of appelsapsnor)


En hier vind ik haar ineens zo groot, zoals ze daar op het schoolplein
staat met het door haar gekleurde poppetje.
(gelukkig wilde ze twee stappen verder gedragen worden en was weer even klein)

Het schooltje hier vlakbij had een inloopmorgen bij de kleuters, en omdat miss T straks (over een heel lange tijd) daar weleens naar school zou kunnen gaan, liepen we even binnen.
Het was knutsel-ochtend en alle kleuters waren druk bezig met vouwen, knippen, kleuren en plakken.
Miss T vond het geweldig en wilde ook op zo'n stoeltje zitten, kreeg ook een poppetje om te kleuren en toen ook nog eens een heel lief kleutermeisje haar van alles begon te vertellen, voelde ze zich thuis en wilde niet weg.
Wat later kregen we ook nog van een intern begeleidster een kleine rondleiding door de school en ik moet zeggen het sprak me aan en het voelde goed. Dus misschien moet ik me maar eens meer verdiepen in de methodes van Maria Montessori....


thuis natuurlijk verder met plakken en knippen.


'het poppetje'

Deze ga ik bewaren voor haar plakboek, haar eerste keer 'school' met knutselwerkje door haar zelf  opgeplakt en versiert.

De laatste dagen had ze 's middags niet willen slapen, eigen wil enzo. Vandaag gaf ze meteen toe aan moeheid en viel met knuffels naast haar en een stapel boekjes in bed meteen in slaap en sliep ook bijna 2 uur, even wat in te halen.


'WAKKER'

Ook al wordt ze best vrolijk wakker, toch moet ze even bijkomen van het slapen. Nog even zitten op schoot, dicht tegen me aan en dan moet vooral m'n haar uit de weg, want dit kriebelt in haar gezicht.
Maar toen ik zei zullen we zo naar de bieb gaan, was ze zo van m'n schoot, op zoek naar haar schoenen.


naar de bieb, nieuwe boeken uitzoeken,
maar eerst heel veel boekjes bekijken en lezen.


voorlezen.

Samen op de fiets naar de bieb, boeken inleveren en nieuwe boeken uitzoeken. Lekker lezen als we weer thuis zijn en eigenlijk is puk best weer een beetje moe.

13 opmerkingen:

 1. Wat een fijn dagje. En jee, al op school wezen kijken... Leuk dat ze het zo leuk vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh, wat gaat het toch snel hè?! Mooi logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nog een beetje moe van het slapen, die is zo mooi!
  mijn oudste jongens zijn begonnen op het montessori, sprak mij erg aan, helaas gingen we verhuizen naar een oord waar dat niet tot de mogelijkheden behoorde, maar verdiep je vooral!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was al met al een zeer vermoeiende dag voor jullie kleine Puk!
  Wel leuk zeg, zo'n inloopochtend. Montessori is inderdaad best een mooie methode, maar wel eentje om je even in te verdiepen. Het is iets anders als een normale reguliere onderwijssoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na de zomervakantie is het mijn beurt basisscholen af te huppelen...en ik krijg nu al een brok in mijn keel (iets met te snel groot worden) Prachtige reportage van een prachtige dag. Wil ik ook eens doen, voor later...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto, die eerste! Heel lief! En op haar sandaaltjes op het schoolplein lijkt ze inderdaad weer zo groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat ontzettend leuk zeg om zo mee te lezen en op het schoolplein lijkt ze al zo groot!
  Ben zelf wel een voorstander van Montessori onderwijs maar je hebt er wel verschillen in.
  De echte montesorianen van de oude stempel en de wat vrijere.
  Zelf geef ik de voorkeur aan de laatste.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. inderdaad, wat lijkt ze zo alweer groot!

  die oude montessorianen daar heb ik niet zoveel mee. Misschien dat het vrije beter is, daar hoor ik wel goede dingen over. Zeker de moeite waard om je in te verdiepen.

  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Annemiek; 't is al wel heel vroeg om naar scholen te kijken, maar wij zitten met heel lange wachtlijsten voor buitenschoolse opvang. En als je niet weet voor welke school je gaat kiezen, kan ze niet op een wachtlijst, vandaar.

  @ Greetje; wij kiezen vooral voor een school in de buurt waar we wonen, de vs ligt aan de andere kant van de stad. Deze had eerst mijn voorkeur, maar als ik denk aan hoe fijn mijn andere kids het altijd hebben gehad op het buurtschooltje (een gewone pc-basisschool) met hun vriendjes dicht in de buurt, dan gun ik dat Tarja ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja, wij ook, hoor. Dichtbij geeft heel veel rust. Hier is een hele kleine, gewone dorpsschool, waar veel aandacht voor de kinderen zijn en veel ruimte is voor creativiteit. We zijn er erg blij mee. Iedereen kent elkaar natuurlijk, dus je maakt zo'n schooltje met elkaar, dat is zo fijn. Speciale scholen zoals Montessori, Jenaplan en Vrije school zijn ook fantastisch, helemaal als ze vlakbij je in de buurt zijn. Maar dat is hier dus niet zo en ik ben maar wat blij met wat we hebben hier.

  ps: ik bedoelde in mijn reactie niet de vrije school, maar de vrije montessori (de nieuwere vorm dus) versus de oude, net wat mevr Williams aanhaalt. Ik zou in eerste instantie dus ook altijd gaan voor de school in je buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een grote meid wordt het toch!!!
  Lekker he dat ze dan toch nog bij je op schoot wil met een fles en wil knuffelen!!! Heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails