zaterdag 21 mei 2011

lui als een kat en andere dingen

Het eerste plan was om vandaag iets te gaan doen om lekker van het weer te genieten, zoals een stuk gaan fietsen. Maar ik kwam al niet echt op gang vanmorgen, wel lekker lang koffie drinken, tijdschriftje lezen, nog wat verse citroenmelisse thee drinken op mijn favoriete plek in de tuin.
Ik denk dat ik eigenlijk nogal op haar leek.


of op hem.


Kortom voor we het wisten was de ochtend voorbij en zat miss T  wel heel veel in haar ogen te wrijven, het teken dat ze toch wel moe begint te worden.
Ze heeft echt nog een middagslaap nodig, hoewel ze daar zelf heel anders over denkt. Nu brengen we het ook niet als slapen, maar als 'we gaan naar boven om een uurtje rustig boekjes te lezen in bed.' (en zolang het woord slapen maar niet genoemd wordt vind ze het goed en klimt vrolijk voor me uit naar boven)

Lief dook gelijk naar achterin de tuin voor het project vlonder (bijna af, dan volgen foto's). En ik had de tijd om heel veel 'nuttige'dingen te doen, dus ik hing een was op en speelde met een kat.


Hij heeft zichzelf heel tactisch neer gelegd, zon op de buik en de kop in de schaduw.
Alleen toen hij mij zag zitten, moest hij me natuurlijk wel meteen begroeten.


Om erna weer te vervolgen waar hij mee bezig was........ slapen


En ik besloot een voorbeeld te nemen aan deze kat. Ik ging dan wel niet slapen, maar met de laptop op schoot in m'n hoekje onder de blauwe regen, zat ik te lezen. Ik heb weleens dat ik via de ene blog doorlink en zo een blog kom die mij op dat moment heel erg aanspreekt, soms door de foto's, soms door de schrijfstijl en dan lees ik daar een tijdje, soms alleen nieuwe berichten, maar soms ook een stuk archief. Ik vind dat wel grappig, het mee gluren in de keuken van een ander.
Ik weet niet of anderen dat ook wel doen of dat dit echt een tik van mij is.

Verder plukte ik alvast de sla (en een paar peultjes) voor vanavond uit de tuin.


Inmiddels had miss T toch een behoorlijk gat in de middag geslapen, dus ging ik haar voorzichtig wakker maken.
En of ze nu kort of lang slaapt, zelf wakker wordt of wakker wordt gemaakt, ze heeft dan altijd zeker een half uur nodig om bij te komen, dan is ze dreinerig,  wil alleen maar op schoot zitten, dicht tegen me aan en verder even nog helemaal niks. Tot ze zelf besluit dat het genoeg is, dan klimt ze van m'n schoot en wil drinken, fruit, buiten spelen, boekje lezen, is dan gewoon weer haar vrolijke zelf.
Dus haar snel uit bed plukken, omdat je nog even een boodschap wil doen, niet proberen. Maar gewoon mee gaan in haar ritme, dat is hier het beste.

Natuurlijk was ze de rest van de middag weer in een prima bui en helpt dan graag mee, als ik de was afhaal, doet zij de knijpers in de bak en boontjes breken kan ze ook al heel goed.
En het bezoek aan de bibliotheek van afgelopen woensdag was succesvol, want dit is nu het meest voorgelezen boek in huis.


Ik word alleen een beetje weemoedig van het boek, omdat ik me iedere keer bedenk dat we vorig jaar nog zelf een 'snoet' hadden rondlopen.

5 opmerkingen:

 1. Wat een lekker lui dagje. Lijkt wel een beetje op mijn zaterdag ;o) Ik heb ook de hele ochtend in m'n joggingbroek rondgelopen, koffie gedronken, een beetje gehaakt, mmmm... Echt weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die foto van miss T met pan & bonen is echt verrukkeluk! Puik weertje hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lui als een kat.... of slim als een kat?! lekker in het zonnetje, het ritme van je kind en kat overnemen...helend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jah lekker langzaam leven, heerlijk is dat, als het je is gegeven zo eens een dagje of wat?
  Hele jonge kindjes "dwingen"je daar wel een beetje toe vind ik....en ik klaag niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails