donderdag 13 januari 2011

liep 't toch even heel anders

het zou toch echt een gewone week gaan worden, vrij op maandag en woensdag en werken op dinsdag, donderdag en vrijdag.
Dat werd het dus niet.
Maandagmiddag kwam er na een redelijk lang slaapje, een warm (zeg maar gloeiend) meisje uit bed, die de rest van de middag bij mij op schoot zat of lag en af en toe nog een hazeslaapje deed en dan heel zielig moest huilen als ze wakker werd.
Een klein ziek meisje.
En ze bleef koorts houden en niet eten en hele kleine slokjes drinken.
Dit veranderde het ritme van de week, want lief en ik werkten nu om en om, ieder steeds een halve dag en dan een halve dag met het kleine meisje op schoot, want dat wilde ze eigenlijk het liefst, op schoot zitten en op schoot slapen.

(En toen de woensdag. Ik had een fijne afspraak met de tandarts voor het trekken van een verstandskies (de man verheugt zich daar al 10 jaar op, maar ik laat geen gezonde kiezen trekken, maar nu zat er een gat in). Ik ga nu een lang verhaal heel kort maken, tandarts kreeg kies er niet uit, stuurde mij gelijk door naar een kaakchirurg, die ging staan trekken en wrikken en... brak de kies, en kreeg de wortel er niet uit. Deze moet onder narcose verwijderd gaan worden. Ik ben sowieso bang voor de tandarts, ik heb nu een soort van trauma na de ietwat (klant)onvriendelijke praktijken van deze chirurg. En ga er voorlopig maar niets meer aan laten doen, eerst mag van mij alles genezen) ik moest dit ff kwijt


dit is Miss T op maandagmorgen, toen ze nog lekker een citroentaart voor mij ging maken. Dit is ook de foto die deze week op mijn telefoon staat.

Het gaat nu langzaam beter met haar, ze was vandaag koortsvrij, maar omdat ze niet wil eten heeft ze natuurlijk helemaal geen energie. Vanmiddag toen ik met haar thuis was, wilde ze me wel helpen met stofzuigen en wankelde wat achter me aan, dat was zo'n beetje voor het eerst dat ze vandaag van de bank afkwam. En gelukkig heeft ze vanavond aan tafel wat broccoli en een klein beetje yoghurt gegeten.
Dus we gaan weer de goede kant op, nog maar veel vertroetelen en lekker eten en dan mag ze weer naar buiten (dat wilde ze vanmiddag ineens en boos huilen omdat ik zei dat we dat niet gingen doen)

18 opmerkingen:

 1. He wat vervelend.
  Altijd zo zielig, als de kleine mensjes ziek zijn.
  Hopelijk is ze snel weer de oude.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gelukkig dat ze zich weer een beetje beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst heel veel beterschap voor je kleine meisje. Het is zo sneu om zo'n kleintje zo ziek en zwak te zien. Wel fijn dat het nu weer iets beter met haar gaat. En verder wens ik je veel sterkte met het helen van de wond van je verstandskies. Ik kan me voorstellen dat het een nogal onplezierige ervaring voor je was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een horrorverhaal over je kies zeg, brrrrr!
  Beterschapjes voor de kleine meid (wat weer een lieve foto).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Agossie, ze is dus echt flink ziek geworden. Fijn dat ze langzaamaan weer beter lijkt te worden.
  En jee zeg, die kies... Brrrr.... Ik ben ook altijd een beetje bang voor de tandarts en dat wordt niet beter door dit soort verhalen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ annemiek; ik heb het je al eerder gezegd, ik laat liever een tattoo zetten, dan dat ik naar de tandarts ga. En ja, tarja is flink ziek geweest, hoge koorts en veel benauwdheid, ik heb ook best een beetje zorgen gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een week :(
  Gelukkig gaat het weer beter met Tarja en heb jij de tandarts en kaakchirurg overleefd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfhoe wat een week, gelukkig knapt je meisje alweer wat op. En je kies jakkie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig dat ze nu aan het opknappen is.
  En ik ben ook zo bang voor de tandarts, mijn verstandskiezen zijn getrokken toen ik net 20 was en het ging goed, maar wel allevier bij de kaakchirug.
  Een hele aardige man maar ik vond het geen pretje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He bah, dat is balen met die kies, brrrr.

  Fijn dat miss T weer opnapt, zieke koortsige kindjes zijn zo sneu...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja. Hoe je ook een beetje plant, het gaat soms helemaal anders.
  Gelukkig is het kleine meisje nu stilaan weer beter en in brocolli zitten natuurlijk veel vitamientjes. Gaat ze snel opknappen.

  En. Brrr van die kies seg. Pfff. Ook niets voor mij!

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig lijkt het allemaal weer de goede kant op te gaan met tarja en konden jij en je man de halve dagen regelen op het werk. Dat is wel fijn, want op zulke momenten wil je er het liefst gewoon zijn voor je meisje. Arme Tarja, maar ook arme jij!! Wat een vresleijke ervaring, je kies laten trekken. En dat is ook precies de reden waarom ook ik het al minstens 10 jaar voor me uit schuif. (hier 4 verstandkiezen die alle andere tanden en kiezen verdrukken. had altijd een kaarsrecht gebot maar nu beginnen mijn voortanden toch langzaam wat over elkaar heen te schuiven. ben normaal niet bang voor de tandarts maar dit durf ik toch écht niet!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zieke kindjes zijn zo aandoenlijk. Daar wil je toch alles voor doen. Fijn dat ze toch weer aan het opknappen is.

  Ik kan me je trauma voorstellen, en nu mag je nog onder narcose ook. Heel fijn allemaal, not! Sterkte ermee!

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hè gelukkig, naar buiten willen is echt een teken van herstel! Wat vervelend dat ze zich zo naar voelde, en jij ook woensdag. Dat het mis gaat is al vervelend genoeg, maar hoe je behandeld wordt maakt dan zóveel uit! Sterkte ermee, uit ervaring weet ik dat angst voor de tandarts minder kan worden, als je de juiste tandarts treft!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. echt niet leuk, als je kinderen ziek zijn! natuurlijk maak je je zorgen...helemaal met dat benauwde. Blij dat ze weer wat opknapt. En nou jij nog met je kies! Jemig ja, praat me niet van verstandskiezen verwijderen. Yek.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eng hè, dat kiezengedoe. Je voelt je ook zo machteloos. Sterkte ermee. Wat een leukie is dat meisje van je. Ik hoop dat ze gauw helemaal beter is.

  ps: ik heb je net een uitnodiging voor m'n nieuwe blog gestuurd. Heeeel erg welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja zo'n hummel kan dan aardig je hele patroon ineens veranderen, ik weet het nog, en weet je? Ook al zijn ze 18 en wonen dan als student uit huis, ZE BLIJVEN HET DOEN! ;-)

  And I love it, ben blij dat Mis T zich al een stuk beter voelt, dat komt wel goed!

  Wat je kies betreft, ik zou toch maar oppassen als die wortel er nog in blijft zitten, en je laat het genezen dan hoeft het ook niet meer denk je, maar dan kan het juist nog erger worden :D Dat je zelfs andere klachten krijgt waarbij je denkt dat het totaal iets anders is, maar de basis is die wortel....

  Even doorzetten please?

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gelukkig is miss T aan de beterende hand. En ik hoop voor jou op een goed herstel van je kieswond, vervelende situatie hoor... sterkte...

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails