woensdag 24 november 2010

woensdag

vanmorgen hadden we met Miss T een afspraak bij de kinderarts. De laatste keer was eind april en toen hebben we afgesproken om te stoppen met de puffers en te kijken of Miss T ook zonder kan. Het ging een hele tijd goed, maar begin oktober hebben we de puffer er maar weer bij gepakt, want het was weer piepen, zagen en hoesten (en dan hebben we heel snel weer zo'n wit en moe meisje)

En zo klommen we vanmorgen vier trappen naar boven naar de tweede verdieping waar de kinderafdeling zit (er stond bij het trappenhuis een bordje met de mededeling 'steile trap, neem de lift' , maar ja, wij zijn eigenwijs!)
Door de verpleegkundige achter de balie werden we doorgestuurd naar de krokodillenkamer(dat klinkt toch veel beter dan onderzoekskamer drie) voor het wegen en meten van Miss T.

We hadden al gemerkt dat ze al een tijdje niet meer onder de commode door kan lopen en ook op het kdv zeiden ze al dat ze een lekkere bolle toet heeft gekregen, maar hoe veel ze nu is gegroeid wisten we niet.


Ja, 86 cm en 11 kilo en als je dan bedenkt dat ze eind april nog 78,5 cm en 9650 gram was, dan begrijp ik de lekkere bolle toet wel. De kinderarts vond ook dat ze het prima deed, ook longtechnisch gezien. De puffer is voor de wintermaanden weer een blijvertje en in het voorjaar kijken bij de volgende afspraak wel hoe we verder gaan.
(o ja en terug naar beneden namen we nu wel de lift)

En wat we ook nog hebben gedaan, een kort bezoek aan Poppedijn in Delft, waar we verlekkerd keken naar al het mooie houten speelgoed, maar ons goed konden inhouden (een beetje dan). 
En omdat Miss T een tikje kort geslapen had en het toch vroeg donker werd, probeerden we om maar eens op tijd te gaan eten.


'en dan op tijd naar bed en morgen gezond weer op'

11 opmerkingen:

 1. Pfff, gelukkig gaat het goed met je kleine spruit!

  Slaap lekker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het goed gaat. En dat ze lekker groeit. Behoorlijk wat voor een halfjaar.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch altijd spannend zo'n bezoek. Fijn dit nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat is ze goed gegroeid!! Lekker zeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk San, na toch veel gedoe en een bepaalde onzekerheid. En mooi dat het goed gaat met haar longetjes, blijven toch gevoelige organen, met fay lopen we al 8 jaar te "klooien" ermee. Dus alleen maar super dat het allemaal goed was.
  Die puffers komt ze dan ook wel vanaf :-) Er is ook wel super veel vocht nu in de lucht en daar worden longen sowieso niet zo blij van.
  Maar hoe dan ook goed nieuws en ukkie lekker gegroeid :-)

  Liefs Thess

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn een hoop centimeters en pondjes erbij!Jammer dat de puffer de komende maanden niet meer weg kan, maar als je daarmee het piepen en de benauwdheid voorkomt... alles voor een vrolijk en tevreden Miss T.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat ze zo gegroeid is :D
  Na zo'n spannend bezoek iets leuks gaan doen is altijd een goed idee!
  Nog iets leuks gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het haar zo lekekr gaat!

  En op tijd naar bed is gewoon een cadeautje vind ik. Tot de kortste dag ga ik mee met de overwinterende dieren: vroeg onder een wolletje......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ aukje; een echt spel, wat houten groente en een Ostheimer marter; dus 5 dec kado's voor Miss T.
  Ook al zien we dat het goed met haar gaat, zijn die controle toch best beladen, bij mij is die angst na die eerste afspraak nooit helemaal weggegaan, toen we na het eerste onderzoek gelijk termen hoorden als taaislijmziekte en dan zit je daar met je dochter van 8 maanden. Het is gelukkig allemaal mee gevallen, maar voor haar longen en geringe groei blijft ze toch tot kleuterleeftijd iig onder controle.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat ze zo goed gegroeid is en dat de kinderarts tevreden was. Ik kan me je zorgen voorstellen.

  En die winkel... Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails