zondag 24 oktober 2010

van volle maan, pompoen, klei en heel veel regen


dit was gisterochtend het uitzicht, donkergrijze lucht en alles nat, dus we bleven wel een dagje binnen.
Bij haar las ik het recept voor zoutdeeg en zag ik wat ze ermee had gemaakt samen met haar dochtertje. Dat  zijn miss T. en ik ook maar eens gaan proberen.

Inmiddels zijn onze sterren en hartjes droog, dus kunnen we ze vandaag gaan beschilderen.


Spelen met de trein, terwijl ik een pompoen omtoverde in een pompoencake met rozijnen en kaneel (recept uit Ecofabulous-koken in alle seizoenen)

net uit de oven

en 15 minuten later....

En nu was het gisteravond ook nog volle maan, maar helaas er niets van kunnen zien door de regen, bewolking en nog meer regen. En dit vond puberdochter ook jammer want zij ging gisteravond naar de kermis (en kwam heel erg nat terug) en zij had gehoopt om vanuit het reuzerad een mooi zicht op de volle maan te hebben.
Maar nu werd ik wel vanmorgen vroeg nog getrakteerd op een mooie volle maan (vroeg op moeten staan heeft soms ook zo zijn voordelen)

5 opmerkingen:

 1. Ooh dat is wel leuk zoutdeeg, ga ik van de week ook eens doen met de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-)wij zagen de maag vanmorgen vroeg ook nog helemaal rond en vol aan de hemel staan :-)
  maar we klagen niet wnat het was al half 8 :-) en alle minieetjes sliepen weer eens een nachtje in hun eigen bedjes...ook weer eens heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je heb me helemaal blij gemaakt, met dat boek, het staat meteen bovenaan mij verlanglijstje. Wat ziet het er mooi uit!!!!!

  Leuk het dat werken met zoutdeeg, heb ik ook vaak met mijn kinderen en in mijn werk gedaan. Altijd een leuk resultaat.

  Ik werd vanmorgen om half zes wel wakker van het getimmer van de buren. Maar ik vergat naar buiten te kijken, terwijl ik hem nu weer goed kan zien vanuit het raam.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh, die pompoencake lijkt me zooooo lekker...

  En wat heerlijk hè, herfsttijd = knutseltijd. Wij hebben vandaag zitten schilderen. Zo leuk, met z'n allen aan tafel met een bakje pepernoten erbij :o)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails