vrijdag 24 september 2010

en wat gebeurde er verder deze week..

klein meisje begint voorzichtig te wennen aan haar nieuwe groep op het kdv, was het dinsdag nog een hartverscheurend gehuil toen ik wegging, de afgelopen twee dagen had ze genoeg aan de boodschap dat als ze klaar was met spelen en mama klaar met werken,  mama haar dan kwam halen. En misschien nog iets stilletjes, maar zonder traantjes zwaaide ze me gedag. (gesteund door haar grote knuffel, pieppiep-muis, sinds een week haar grote vriend)

En heeft woensdag een dagje in huis en tuin haar goed gedaan, want was ze dinsdagmiddag een klein, warm, moe, zielig hoopje toen ik haar kwam halen. Na een nacht goed slapen en een dag lekker in de tuin spelen knapte ze weer helemaal op.

En natuurlijk werd er ook gewerkt. Ik heb het al een tijdje niet zo druk, dus heb ik nu wat kleine projectjes toegeschoven gekregen. Nu is planmatig organiseren niet mijn sterkste kant, dus ik moet zelf heel goed opletten, dat ik niet vastloop in details. Maar ik heb nu een collega die me hierbij op weg helpt en dat houd het voor mij leuk.

Dan is er nog deze rode (ex) kater, zijn wandeltochten zijn inmiddels bekend. 's Woensdags miste ik hem al bij de voederroutine en het was ook nog eens mooi weer, dus Giz was weer 'walkabout'.
Ik was dan ook blij verrast dat hij vanmiddag ineens weer luid miauwend bij de etensbakken in de keuken zat. En nu hoop ik dan het weer van de komende dagen hem thuis houdt.

En dan ligt deze 'jongen' ook nog op me te wachten in de keuken. Dinsdag mee genomen toen ik onze groentetas ging ophalen, maar nog geen tijd gehad om er iets mee te doen. Maar de komende drie dagen heb ik tijd genoeg, eerst maar eens verzinnen wat het gaat worden.

En wat is er nu leuker dan om ook op een grote stoel te mogen zitten, naast je grote broer en ook nog een hapje van zijn bord mee pikken. Zo zat Tarja vanavond (en ja ze was heel moe) maar ook heel gelukkig omdat ze naast haar Joejoe mocht zitten.
Nu hoop ik stilletjes dat ze vannacht wel een goede nacht heeft, want de afgelopen nachten is ze veel wakker geworden, doordat ze droomde. En hierdoor huilend of roepend wakker werd.
Dit doet me wel weer realiseren wat een impact een verandering van groep op het kdv op ons klein meisje heeft.

6 opmerkingen:

 1. Een hoop van alles en nog wat.
  Ik hoop dat je kleine meid lekker slaapt ;) En jullie straks ook!

  Slaap lekker xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach gossie, dat meiske. Wat kunnen veranderingen inderdaad een impact hebben op die kleine mensjes hè... Nu weekend, lekker uitrusten en bijkomen!

  Laat je nog even weten wat je van de pompoen gaat maken? Ik ben dol op pompoenrecepten :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, 't arme meiske moet gewoon heel veel verwerken. Lekker vertroetelen dan maar.

  Wij hadden ook zo'n rooie jeweetwel kater die eindeloos op stap ging, hij kwam altijd terug met nog een hap uit zijn oor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pompoen risotto!!!!! Om de vingers bij op te vreten! Succes met de kleine meid...de maan- en donderdagnachten zijn hier ook gevuld met een heftig dromende Uk die alle avonturen van het kdv 's nachts verwerkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die pompoen staat ook wel leuk in de vensterbank toch ?? ;-) wij zijn er niet zo gek op...
  Fijn weekend en hopelijk is he meisje gauw weer helemaal gewend op het kdv.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mmm, pompoentjessoep, met eindeloze varianten! zalig! en stikvol vitaminen, ideaal herfstvoedsel.

  Onze rooie Jamie loopt me alles achterna. Gelukkig nog lekker honkvast (en op 't moment erg mopperig op 't kleine poesje Guusje die alle aandacht krijgt volgens hem, maar Jamie vindt het stiekem toch wel heel leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails