zaterdag 28 augustus 2010

gewoon zaterdag

Zo werd ik om 5.52 uur gewekt door de muziekdoos van Miss T, dus lag ik half wakker te luisteren of ze weer in slaap zou vallen. Dan hoor ik steeds het muziekje opnieuw aangaan, maar soms is het dan na een aantal keer weer stil en slaapt ze nog even verder. Vanmorgen niet, na 20 minuten stond ze heel hard te huilen in bed. Ik haar snel uit bed gehaald, voordat iedereen in huis ook wakker wordt. Lief, mompelde heel lief, dat hij wel met haar naar beneden zou gaan als ik haar had getiet. Maar omdat ik dus al wakker was (en lief weer verder sliep) leek het mij handiger dat Miss T en ik maar samen naar beneden zouden gaan. Halverwege de trap worden we dan al begroet door wat kattigs, meestal Muis en Basil, die heel irritant op een traptree blijven zitten, zodat ik zowat over ze heen struikel.
Miss T en ik beginnen dan aan de dagelijkse routine, dat is zij krijgt haar fles en daarna geef ik de katten te eten.
(en daarna houd ik Miss T uit de buurt van de katten, zodat ze kunnen eten, want kattestaarten hebben de laatste tijd grote aantrekkingskracht op Miss T.)

Ik werd ook gelijk geconfronteerd met iets dat ik de avond ervoor vergeten was. De schuurdeur stond nog wijd open. Ik had gister geconstateerd dat door alle regen het in de schuur nogal muf/paddestoelachtig begon te ruiken, dus had ik de deur open gezet om goed te kunnen luchten. Maar nu rook het niet alleen vochtig in de schuur, maar was het er ook vochtig (want 't had natuurlijk wel geregend).
Dit was dan ook eigenlijk het enige minpuntje van de ochtend, want Miss T was heerlijk aan het spelen, met haar poppen, in bed, uit bed, ze had het er zo druk mee. En af en toe kwam ze mij wat vertellen of vragen, knuffelden we of lazen een boekje. Ik zat gewikkeld in m'n dikke vest met een bak koffie gewoon wat te soezelen en te lezen.
En langzamerhand werd ook de rest van de wereld het huis wakker en één voor één kwamen de overige gezinsleden naar beneden, die dan enthousiast begroet werden door Miss T (met een voorleesboek in haar hand)

Verder gingen we nog even naar de stad. De komende maand zijn beide dochters en kleine neef (zoontje van mijn broer)jarig, dus we gingen op zoek naar iets leuks voor een dame (uh..dûh) van bijna 13 en voor twee peuters van bijna 2.
En ik heb nog steeds 'last' van m'n kook/bakwoede, dus voor vanavond heb ik weer paprika's gevuld, nu met bulgur-gehakt-ui-courgette-champignonmengsel.
Erbij een salade van bietjes/aardappel/abrikozen/hazelnoten met een dressing van creme fraîche/kerrie. En omdat ik nog een halve courgette over had, heb ik die gesmoord in wat boter, speciaal voor Miss T. (ons courgette-monster).
Nadeel van m'n kookwoede is wel dat we redelijk laat pas gaan eten, ik ben slecht met plannen en begin gewoon en bedenk me dan pas dat de paprika's toch wel 40 minuten in de oven moeten.
Dus na het eten zat Miss T er doorheen en zei ze zelf dat ze naar boven wilde....... zou ook wel kunnen komen omdat ze vanmiddag niet echt lang  heeft geslapen. Dus na 't badderen, soezelde ze al snel weg tegen mij aan (terwijl ik naar het onweer lag te luisteren)

En nu Miss T in bed, puber en broer samen achter de pc, puberdochter even naar een vriendin en lief aan het klussen in de schuur......

en ik ga in m'n hoekje op  de bank zitten lezen.

Ik wens iedereen nog een fijne avond.

7 opmerkingen:

 1. Hey je heb weer gezellige post om te lezen.

  Heerlijk die kleine dame hé,

  Groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, lekker dagje zo! En nu ik je bericht lees bedenk ik dat onze schuttingdeur nog open staat... Ik stuur Roeland nog maar even naar buiten ;o)

  Klinkt heerlijk trouwens, die gevulde paprika's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ojaaa, katten die voor je op de trap gaan liggen :( Trap trap, die heb ik ook.
  Leuk om je dag te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vroeg wakker worden is vervelend, maar als je dan eenmaal wakker bent...
  Zo die eerste heel rustige tijd in huis met zijn tweetjes en de katten vind ik altijd heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails