maandag 26 april 2010

kippen voeren en pak-stress

Nadat we ons vanmorgen weer huishoudelijk hadden uitgesloofd. Nou ja, met veel water en allebei een borstel geprobeerd de tuinbank weer een beetje toonbaar te maken. Water en peuters zijn een goede combinatie voor geklieder en heel veel pret. (en zo lekker moe dat ze er van werd).

Maar na de middagslaap vonden we dat we wel aan een uitje toe waren, dus we gingen naar de kinderboerderij (heet hier tegenwoordig stadsboerderij). De eerste kip werd al begroet met een blij toktoktokke en ze werd steeds blijer, want er liepen heel veel kippen, kalkoenen en parelhoenders, die voor haar allemaal toktoktok waren.
De muizenstad goed voor geschater om het getrippel en geren van die muisjes (ik heb maar niet gezegd dat ik vanmorgen ook weer zo'n lief muisje op de deurmat had gevonden; kadootje van een van de katten)
En verder voerden we bloemkool aan de geiten en stukjes appel aan de kippen, dit betekende dat bij iedere kip die we zagen, zij een stukje appel uit de emmer moest en dit voor de kip op de grond werd gegooid.
Dus samen hadden we een middagje peuterpret.

Zo relaxt als dat ik was, kon ik me vanavond toch nog in de stress gooien, want er moest gepakt worden. Puber 2 gaat morgen voor drie dagen op kamp naar de Ardennen, survivallen enzo. Puber 2 is van het type chill en zag nog helemaal geen noodzaak om spullen te pakken. Het was dat ik behoorlijk liep aan te dringen, dat hij een tasje pakte en wat spullen op z'n bed legde. (uh was dat niet gewoon het stapeltje schoon wasgoed dat ik had neergelegd, zodat hij het in z'n kast kon leggen)
Dus de door school verstrekte paklijst er bij gehaald (wonder boven wonder was deze bij mij aan gekomen en niet spoorloos verdwenen zoals de meeste briefjes) en hem aan de hand van die lijst alles laten uitzoeken. Toen de stapel op z'n bed lag, kwam toch ook hij tot de conclusie dat het kleine tasje misschien toch wat aan de kleine kant was, zeker nu er ook handdoeken, een slaapzak, een matje en een kussen mee moeten.


Inmiddels staat er in zijn kamer een flinke tas en nog een vuilniszak met de slaapzak klaar om morgen vervoerd te gaan worden naar Steinbach. Gelukkig sta ik morgen toch om 6 uur op, want ik denk, dat ik meneer chill nog wel een klein beetje moet op porren om te zorgen dat hij ook nog om kwart voor 7 op school staat.
Maar hey ik heb dan wel drie dagen om bij te komen.........

6 opmerkingen:

 1. Leuk he die pukkie's die altijd willen helpen.
  En zo kun je ze gelijk aandacht geven en wat werk doen.
  Mijn dochter was vanmiddag opeens de pop de borst aan het geven (zo schattig).
  Had ze gezien bij de oppas, en dat wordt natuurlijk nagespeeld.


  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief meiske met die kipjes!
  Enne succes met die paar puberloze dagen, je zal hem best missen denk ik. Hopelijk heeft hij een fantastische survival in de Ardennen!
  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig zo'n lief klein meisje dat is zó genieten hé.
  Leuk vinden ze dat altijd bij de kinder boederij, onze dochter vindt de bokken ook helemaal geweldig vooral die kleintjes. Ga je volgen je hebt een gezellige blog, kom je ook even bij mij langs, zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat. Nog een zonnige dag, groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Water en peuters, kinderboerderij en peuters, allebei gegarandeerd goede combinaties! En wat een mooi vestje heeft ze aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kinderboerderijplezier !!! super gewoon !!!
  Ook veel plezier voor meneer Chill.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is vast de vroegste tijd ooit dat mr. Chill op school is geweest! Maar wel leuk, survivallen met de klas! Doet me gelijk terugdenken aan mijn eigen survival-kamp van school. :)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails