woensdag 28 april 2010

kinderarts, reisgidsen en een fiets

Je zou niet denken dat we vandaag een vrije dag hadden met alles wat we hebben gedaan. We begonnen vanmorgen met een afspraak bij de kinderarts met Tarja, gewoon voor controle. De kinderarts was best tevreden, ze was goed door de winter gekomen, haar longen klinken schoon, alleen als ze heel diep ademhaalt (als ze huilt, want dat deed ze gedurende de controle)piept ze soms nog iets. En omdat het nu goed gaat, gaan we proberen of dit ook zo blijft zonder de flixo, dus vanavond voor het slapen gaan werd er niet meer 'getoeterd'. Ook voor ons even wennen, het is nu al zo lang routine om 2 x per dag die puffer bij haar te gebruiken.
En nu hopen dat het goed gaat, eind juni hebben we een telefonische afspraak met de kinderarts, dan belt hij ons voor een update over haar conditie. En begin november hoeven we ons pas weer te melden bij de poli. We hebben vandaag wel te horen gekregen dat Tarja zeker tot ze 4 jaar is onder controle blijft, dit ook vanwege haar geringe groei.

Hierna langs de opticien. Een van de brillenglazen van lief's bril zat wat los, dus dit maar even laten herstellen. Lief vroeg ook meteen of z'n nieuwe bril al binnen was en zowaar was deze net in de ochtend binnen gekomen. Dus lief verliet de opticien met een nieuwe bril op de neus en een reserve bril in mijn tas.
Dichtbij de opticien zit een reisburo, en omdat we toch van de zomer nog wel een weekje weg willen maar wat gidsen mee genomen, van huisjes/caravans in Italie en Frankrijk. Het plan is of noord-Italie of oost-Frankrijk, dus we gaan kijken wat we willen, waar we allemaal blij van worden en wat nog mogelijk is, want we zijn wel wat laat.
En omdat we toch in de dorpsstraat waren en daar een heel leuk/lekker bakkerswinkeltje zit, zijn we maar even een broodje gaan eten.En kijk eens hier......... ik heb weer een fiets!! Mijn oude opoe-fiets was naar Mirte gegaan, dus ik was al een tijdje fietsloos en met een klein pukje voorop fietsen vind ik toch wel heel leuk. Zag ik van de week een mooie aanbieding bij een winkel hier in de stad en nu heb ik weer een opoefiets met stoeltje voorop.
En natuurlijk even een klein stukje gefietst met pukje voorop, ze vond het prachtig, wijzend naar alles waar we voorbij fietsten helemaal aan het genieten. En ik ook!En dit maakt me ook blij, de droogmolen kan weer in de tuin staan. Dus vanaf nu zongedroogd fris wasgoed.
Misschien dat ik morgen op m'n werk maar even moet bijkomen van dit drukke dagje (ik denk/weet zeker dat dit er echt niet in zit......)

8 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het zo goed gaat met je dochter !! En je kan weer lekker fietsen, heerlijk hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk schone longen, met minder medicijnen, vooral voor zo'n kleine puk. Wel fijn dat ze nog onder controlle blijft.

  Veel fiets plezier.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat de puffer in de kast kan blijven liggen! Dat is een heel goed teken. En controle tot ze 4 is. Ach, als het enkel controle is, is er niets aan de hand. Toch? Altijd fijn om te horen dat ze gezond is.
  Leuk hoor, weer lekker kunnen rondfietsen met T. voorop. Zeker als ze er zo van geniet. Net als haar mama.
  Én dan nu in het zonnetje zitten met de reisboeken op schoot. Zijn jullie er al uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat één van mijn dierbaarste herinneringen: fietsen met een kleintje voorop en dan met je neus in de Zwitsalhaartje en ht kleintje met wijzen en zwaaien.

  Bij mijn jongste kon ik geeen afscheid nemen van het voorstoeltje, ik bleef haar er maar inproppen terwijl ze eigenlijk al groot genoeg was voor achterop. Heimwee...

  Groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wel fijn dat de longproblematiek van je jongste beter gaat.Ik vind dat benauwde bij die hele kleintjes altijd erg naar eruit zien( en voelen als moeder)
  en :-) jaah heerlijk fietsen met kleintje voorop, daar word je vanzelf vrolijk van en vakantie voorpret....
  hoe gaan jullie? met de auto?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat ze tevreden waren, als er iets is met je kinderen maak je je toch zorgen.
  En fijn dat je nu weer lekker kunt gaan fietsen, mijn dochter zit altijd vrolijk te praten en te zingen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn van je dochter!

  En? Ben je een beetje bijgekomen vandaag?

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het wat beter gaat, heerlijk om te fietsen vooral nu het zó mooi weer is.

  Groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails