zaterdag 20 maart 2010

Ostara / Lente Equinox


Ostara is de Godin van het lente seizoen. Zij symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode: lente.
Haar naam slaat dan ook op het oosten, de richting waar het licht, de zon, vandaan komt. Ostara is de Godin van stijgende licht.

Lente is een van oorsprong Germaans woord, dat lengen betekend. Tijdens Ostara zijn dag en nacht evenlang. Na Ostara worden de dagen weer langer en de nachten korter. Het Germaanse lente feest stond in verband met het lengen van de dagen, de zon en de herleving van de natuur. de nieuwe periode van vruchtbaarheid en overvloed bracht aan. Mensen die afhankelijk van jacht en landbouw waren hoefden niet meer zo spaarzaam met hun voorraden om te gaan en dat mocht gevierd worden.

Tijdens Ostara verwelkomen wij de terugkeer van de lente Godin na haar lange seizoenslaap. De sappen beginnen weer te stromen en overal ontwaakte de natuur vol geuren en kleuren en langzaam wordt alles vervuld met levenskracht.
Dit is de tijd voor het maken van een nieuwe start
(info o.a. van Tara)


Happy Ostara!

2 opmerkingen:

  1. Happy ostara! Fijne lente, volgens mij is het zojuist begonnen...mooi beeldje trouwens.

    Groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ik heb dit berichtje helemaal gemist, voor een fijne Ostara is het dus te laat, maar ik kan je wel een fijne lente wensen.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails