maandag 11 januari 2010

wintermorgen

De morgen begon met Tarja die rechtop in haar bed stond, nog iets te vroeg om op te staan. Maar Tarja vond het wel gezellig om nog even een uurtje naast mij te liggen, een beetje kletsen afgewisseld met een slokje en wat soezelen warm onder de dekens. Ze was in een heel wat beter hum dan gister en eergister. De laatste dagen was ze wat bewerkelijk, zeg maar. Ik kan het wel begrijpen, net ziek geweest en dan meteen 4 kiezen die op doorkomen staan, daar wordt een baby echt niet gezellig van. Maar wel een tikje vermoeiend voor papa en mama.
Buiten is het nog steeds wit, en valt soms weer een vlokje. Dit weer houdt ons binnen, waardoor het leven in een veel trager tempo verloopt. Heerlijk vind ik dat.Een beetje spelen, dit was vooral alles in het rond gooien en dan 'boem' zeggen (van wie heeft ze dat nu weer geleerd). Ik heb er eerst een tijdje naast gezeten, want het is nog wel zo dat wanneer ik haar op de grond zet, ze meteen begint met jammeren dat ik haar moet tillen. maar zo ging het goed. Eerst liet ze mij nog 'meespelen' door blokken aan mij te geven, maar kennelijk kreeg ze weer lol in het zelf-spelen en ging haar eigen gang. Ik kon dus opstaan en zelf iets gaan doen, ookal was dit de afwas. Ik sta er altijd wel een beetje van te kijken dat ik na zo'n til-huil-aandacht-week, ik rustig een afwas wegwerken al bijna als quality-time voor mezelf beschouw (best triest eigenlijk)Samen naar buiten voor de boodschappen. Wantjes weigert ze, net zo snel als ik ze aantrek, trekt zij ze weer uit. Meestal stop ik haar handen dan maar in de voetenzak. Vandaag was ze super eigenwijs, want ook dat wilde ze niet. Het was gelukkig ook niet echt koud, eigenlijk is het gewoon heel erg lekker winterweer.Ze zit echt weer goed in haar velletje, want weer is ze lekker aan het spelen. Soms kijken wat ik doe en soms even achter een kat aan kruipen.

Dan samen brood eten, hiermee probeert ze me nog steeds uit, door meteen 'nee' te zeggen en het bord weg te duwen of brood op de grond te gooien. Het kost me vaak moeite om dit gedrag te negeren, want ze is zo tenger en heeft weinig reserve, dat ik zo graag wil dat ze goed eet.

Na deze poging, ik haar gedrag negeren en zij met brood gooien(maar ze wilde wel mijn broodkorsten op eten), is little miss T nu naar boven voor haar beauty-sleep. En ga ik niet opruimen of andere nuttige huishouddingen doen, maar neem eerst tijd voor mezelf.

En vanmiddag? Misschien nog een klein wandelingetje buiten, da's goed voor ons allebei. En daarna knus met boekjes op de bank.
Fijne maandag allemaal!

1 opmerking:

  1. Leuk he, peuters? vermoeiend he, peuters? ;o)

    maar wel gezellig! lekker knus op de bank!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails