dinsdag 12 januari 2010

de middag die toch heel anders werd en de dagen lengen

Had ik gister het plan om in de middag na het slaapje van Tarja, nog even naar buiten te gaan. Gewoon een stukje lopen met haar in de wagen, misschien zelfs eendjes voeren....
Het werd toch een beetje anders.
Dat ze klaar met slapen was, liet Tarja merken door haar luchtalarm te laten horen. Het voordeel voor haar is dat ik met dat geluid ook wel onmiddellijk naar boven (ren) ga. Dan staat ze rechtop in haar bed en kijkt je heel blij en triomfantelijk aan, ze heeft haar personeel goed afgericht.
Nou rook ik haar gister ook wel, dus ik verwachtte ook wel een kleine verrassing in de luier. Dus ik ritste haar slaapzak open...... en ritste die weer meteen dicht. Tarja op m'n heup, doekjes, schone romper, washand en handdoek in de hand en naar beneden, de douche in. Het was zo erg, dat het enigste wat ik kon bedenken was om haar in bad te zetten. En boos dat ze was, ze wilde niet in bad. Later bedacht ik me, dat dat misschien was omdat ze dacht dat ze dan naar bed zou moeten, normaal is het immers in bad en naar bed.
Maar na een kwartiertje had ik weer een schoon en nog nasnikkend meisje. Eerst samen even zitten, beetje bijkomen, boekje lezen (Nijntje in de speeltuin) en daarna nog even naar boven om haar bedje te inspecteren. Ook onderlaken en bovenlaken konden in de was, dus al met al een redelijk volle trommel bij de drie die ik al aan het wegwassen was.
We vonden dat onze middag al inspannend genoeg was en zijn verder binnen gebleven, beetje lezen, knuffelen en spelen.

En wat mij vandaag heel erg blij maakte was toen ik vlak voor ik naar huis ging om 17 uur uit het raam keek en zag dat het nog LICHT was. Dus vandaag voor het eerst niet meer in het donker van huis en in het donker weer thuis. (Eigenlijk wel, want toen ik Tarja had opgehaald en samen met haar onze Odintas had gehaald, was het al wel donker) Maar toch, de dagen lengen weer!

1 opmerking:

  1. Ja dat viel me vanmorgen ook al op dat de dagen gaan lengen, de basisschoolgangers konden eindelijk weer zonder fietsverlichting naar school.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails