zaterdag 2 januari 2010

de eerste dagen

Als eerste ging hier de kerstboom eruit. Ik krijg dan meteen een heel opgeruimd gevoel en doe ook meteen een kleine schoonmaak in huis. Het inpakken begint ook steeds serieuzere vormen aan te nemen, zo greep ik oudejaarsavond al mis naar de hoge glazen voor de appelcider. (het werd behelpen met likeurglazen :D)
Met inpakken krijg ik ook hulp van onze kat Gizmo, hij heeft z'n doos al gevonden, zodat hij zeker weet dat we hem ook meenemen.Voor Tarja begon het nieuwe jaar iets minder goed. Nadat ze oudejaarsavond wakker was geworden van het vuurwerk en dacht dat het weer dag was, en dus pas rond half 3 weer ging slapen, was ze gister een beetje hangerig. Haar al een paar keer in bed gelegd, maar meer dan een hazeslaapje deed ze niet en bij de derde keer begon ze vreselijk hard te huilen(gillen, krijsen) en niet zonder reden, want ze had haar hele bed ondergespuugd. En daarna bleef ze spugen, alles kwam eruit tot slokjes water aan toe.
Het liefst hing ze bij mij of bij Rob op schoot, waar ze dan in slaap viel, tot de volgende spuugbui. Eindelijk 's avonds tegen 10 -en ging het wat beter, eerst bleef water in haar buik en daarna ook een borstvoeding en viel ze heerlijk op m'n schoot in slaap. En omdat wij toch een film (The Shawshank Redemption) zaten te kijken ben ik met haar blijven zitten totdat we zelf naar boven gingen. Ze werd half wakker toen ik haar nog even verschoonde en sliep hierna weer snel verder, om vanmorgen weer helemaal uitgerust en beter wakker te worden.

En vanmorgen toen ik wakker werd, zag ik weer een witte wereld, een heel dun laagje sneeuw, net of alles met poedersuiker was bestrooid.


En ik ben niet de enigste die dit leuk vind, de katten krijgen er het kolder van en rennen achter elkaar aan, loeren op elkaar en bespringen mekaar, als een stel stoeiende kinderen.

2 opmerkingen:

  1. Roxy werd wakker toen het vuurwerk bijna afgelopen was. Even gezellig gespeeld en ging om een uur of 2 weer lekker gelijk met ons slapen.
    EN! Sliep tot 9.30 uur uit :)

    Succes met inpakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei uitslapen... wat was dat ook al weer? Maar ik mag niet klagen, want vanmorgen werd Tarja pas om 8 uur wakker.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails