zondag 20 december 2009

veel winterwit

Bijna Midwinter en de wereld is wit. De stilte die alles nu uitstraalt, laat je ook terugkeren naar de stilte in jezelf. Laat je inzien wat er nu echt toe doet, samen zijn met geliefden en dierbaren en samen genieten van de schoonheid van moeder natuur.
Het heeft bijna de hele ochtend gesneeuwd en nog steeds vallen er af en toe een paar vlokjes. We hebben onze plannen om vandaag even bij de moeder van Rob langs tegaan maar laten varen en zijn gewoon thuis gebleven. We hebben gezien hoe er een reuzen sneeuwpop in de straat verscheen en maakten pompoensoep.
En lief is nu heel blij, als hij straks weer op de motor zit heeft hij geen koude nek meer, want met wol van Greetje, breide ik een sjaal voor hem.


Dus deze winterse zondag hebben wij gewoon een knus dagje binnen.
En hoe was jullie zondag?

2 opmerkingen:

 1. Het is ook hier de hele dag door blijven sneeuwen en er ligt inmiddels een flink pak. Heerlijk knus weer om binnen te zitten, maar ook fijn weer voor mooie wandelingen.
  We zijn smiddags nog even wezen wandelen met de kids. Marijn met een kruikje in de wandelwagen en dik ingepakt en fee-Luna met laarzen en regenbroek aan. Maar echt spelen in de sneeuw wilde ze niet. de wandelwagen duwen was veel interessanter. Ook goed, als ze zich maar ermaakt. En ik genot van de serene rust die sneeuw altijd lijkt uit te stralen.
  Morgen midwinter. De dag waarop ik van Marijn was uitgerekend. Gek idee hoor, dat hij dan al 10 dagen bij ons is.
  Verder heb ik met midzomer de laatste aardbeitjes geplukt en ingevroren. Die worden morgen ontdooit en lekker opgepeuzeld. Ik heb er nu al zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Terugkeren naar de essentie, dat is het, he? Die stilte, dat licht....

  Lekker op de bank vandaag, buiten stuifsneeuwstormen en gure wind, dus lekker lui geweest. De sneeuw staat hier kniehoog! Beenwarmers breien voor Arwen, beetje spinnen met Noorse en Ierse wol voor een muts voor mij..... broodjes bakken en koekjes en warme custardpudding! Straks een lekkere whisky. Hmmm.

  Mooie sjaal is't geworden! Goed dat ie af is met dit weer. Leuk om te zien wat er van de wol is geworden!

  Goed midwinter en een fijne Yule!
  liefs Greetje

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails