zondag 13 december 2009

gezellig weekend

Zaterdag waren wij op de MidwinterFair in het Archeon. Het middeleeuws stadje was weer bewoond met onder andere de bakker, die dehele dag bezig was met het bakken van zuurdesembrood volgens middeleeuws recept. In het Romeinse badhuis en de twee grote tenten er voor, waren allerlei kraampjes waar van alles verkocht werd, van kaarsen tot mede, van kleding tot sieraden.
Voor ons is het vaak bijkletsen met mensen die we vaker op fairs en festivals tegen komen, zoals Apotheek Wortel & Cruydt, die altijd warme kruidenwijn heeft klaarstaan boven het vuur. Zij maakt lekkere likeurtjes, verschillende soorten thee en natuurlijk ook diverse zalven en tincturen. Natuurlijk weer de voorraad thee aangevuld bij atelier cherubijn en gelijk ook twee handgemaakte zeepjes gekocht, een honingzeep en een eucalyptuszeep. En we hebben ook gekeken bij Brunhilde Op Castle Fest kreeg ik van lief een rok, blouse, rijglijfje door haar gemaakt, dus ik wilde wel even kijken wat voor een mooie kleding ze nu weer had hangen.
de bakkersoven ....................................moeder en dochter in de bakkerij

Tarja aan het zondagsontbijt .........................een bietsende kat
Vanmorgen eerst rustig ontbeten met broodjes en koffie. Tarja liet het zich weer goed smaken en ook de kat vond het heel interessant.
Toen een taart gemaakt, ik kan niet zeggen gebakken, want het was een monchou taart en die gaat immers niet in de oven. De taart was voor Jasper, hij werd zaterdag 19 jaar, maar hij was het weekend bij z'n vader, dus wij vieren het als ze zondagmiddag weer thuis zijn. (een mindere kant van scheiden)
Wij nog even naar Rotterdam, we wilden daar nog iets voor Jasper halen en omdat we toch zo goed bezig waren op de terugweg bij de Digros langs voor het vullen van de voorraadkast. De rest van de middag doorgebracht met wassen, opruimen, lezen, breien en met Tarja spelen.


schommelen in het kattenhangmatje is zoooooo leuk

1 opmerking:

  1. hmmm zo'n oven wil ik ook!
    zo'n poezenstoeltje trouwens ook wel ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails