woensdag 11 november 2009

inenten???

Het was vandaag weer consultatie buro, ik heb niet zo veel met die dames die daar zitten. Ik geloof niet in leven en opgroeien volgens boekjes en curves, ik geloof in kijken en luisteren naar je kind, ik geloof in wat ik voel.
Maar vandaag was het consternatie alom, want het eerste wat er gevraagd werd door de weeg- en meetmiep was of we Tarja laten inenten tegen de griep. Wij zeiden dat we dat niet deden. Toen viel er een stilte.... en zei de miep "WETEN JULLIE DAT WEL ZEKER"
Toen ze hierop bevestiging kreeg, was het meteen dat Tarja dan wel vandaag de gewone inentingen kon hebben, de menC en de BMR. En toen lagen we weer dwars, want hierover gingen we nog even overleggen met de consultatieburo arts, omdat we de bmr zeker een half jaar willen uitstellen.
Nadat dit in het dossier was opgetekend konden we doorlopen naar de arts. En natuurlijk hier weer de vraag of we haar laten inenten, of we het wel zeker wisten. We hebben een kleine toelichting gegeven waarom wij niet laten inenten, omdat we haar kleine immuunsysteem niet verder willen overbelasten, dat we hier ook al over hebben gesproken met de kinderarts in het ziekenhuis bij wie Tarja onder behandeling is. Dat we vanwege de bijwerkingen ook even geen bmr inenting willen, haar immuunsysteem heeft al moeite genoeg om haar longen slijmvrij te houden.
Eerlijk gezegt geloof ik niet dat dit overkwam, helaas zijn deze mensen te star om de dingen ook in een ander licht te zien.
Dus nu met vele aantekeningen in haar dossier kreeg Tarja nog wel 1 inenting, maar over groeicurves en verdere ontwikkeling werd eigenlijk niet meer gesproken. Nou ja, we zijn er nu weer 4 maanden vanaf en tegen die tijd praten we wel weer verder over de standaard inentingen.
En hoe zit dat bij jullie? Hoe doen jullie dat met het inenten van jullie kids?

7 opmerkingen:

 1. Als er ééntje panisch wordt van inentingen, dan is het Stefan.
  Bij mijn vriend is er nu sprake van Mexicaanse griep. Hij werkt s'nachts op een zorgboerderij en heeft bij betreden van hun kamer een mondkapje voor.
  Ik denk dat ik Roxy wel laat inenten. En voor Stefan, laat ik zijn vader beslissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij laten Riven niet inenten tegen de griep, ik vind het gigantisch overtrokken en er zijn zoveel "bewijzen" dat het troep is en er meer slechte dan goede stoffen in zitten, dat ik het niet doe. Jaiden wordt ook niet geent, alleen Fay is de vraag, Faybian valt onder de risico groep door zijn astma... Ik wil hem niet laten enten en zijn vader twijfelt nog...dus is nog een discussiepuntje, nu is het zo dat Hugo zelf ook onder de risico groep valt, ook door zijn longen, dus mijn motto is laat jezelf lekker prikken en als jij er niet ziek van wordt of dood van gaat heb je toestemming mijn zoon te prikken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Donderdag naar het consultatiebueau.
  We hebben besloten het niet te doen.
  Het hangt hier al in huis, laat het lichaam maar een natuurlijk afweersysteem maken.
  Ik hoest m'n longen uit mijn lijf, maar word nooit ziek genoeg om plat op bed te liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Patricia: beterschap. Veel thee met honing en tijmsiroop. Tipje; Vlierbessenextract (natturvoedingwinkel) helpt om je weerstand te verhogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neeltje en Nisse laten we inenten. Nadat ik bij klein kikkertje las over het dochtertje van een collega dat aan de Mexicanse griep is overleden wist ik het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails