zaterdag 31 oktober 2009

Samhain

Samhain is de donkere tegenhanger van Beltaine. De God Lugh, die zichzelf offerde met Lammas, en zijn reis naar de onderwereld begon met Mabon. is met Samhain aangekomen in de onderwereld.
Samhain is het laatste oogstfeest en ook slachtfeest. Het vee werd voor de winter binnen gehaald en voor een deel geslacht om de winter door te komen. Het opgevangen bloed werd over de akkeres verspreid om dank te zeggen en om een goede oogst voor het volgend jaar te verzekeren.
De dood is het centrale thema van Samhain, niet alleen vanwege de slacht, maar ook omdat deze periode gekenmerkt wordt door mysterie en magie. De sluiers tussen de werelden zijn nu dun. Soms zo dun dat we er doorheen kunnen kijken en contact kunnen leggen met onze voorouders en geliefden die overleden zijn. We kunnen een kijkje nemen in het verleden maar ook in de toekomst. De dood is hier zowel het einde als een nieuw begin.
Met Samhain laat je achter wat je als ballast ervaart en je vult die leegte met nieuwe plannen voor het komende jaar. Je kunt jezelf de vraag stellen wat je wilt bereiken, wat je met je leven gaat doen in deze nieuwe cyclus.Samhain geeft je de mogelijkheid te overdenken, te beslissen en opnieuw te beginnen. Besef wel een nieuw begin komt nooit zonder offers. Je moet je dus ook bewust zijn wat je eventueel wilt opofferen, waar je afstand van wilt doen.

eefje, onze huisheks

Feel me now as the dark crone woman
I am death and transformation
I am ending and regeneration
Queen of the underworld
I stir my cauldron of inspiration
All must travel my dark yonic passage into my womb of rebirth
For in death I give life
Be still in the darkness
and feel my presence
I hold the mystery
of rebirth

I raise my glass to Ceridwen and drink to her health and to the memory of those who aren't among us.
Dad, this one is for you.
Blessed Be.


een heks met haar pompoen

scary


voor de soep van vanavond.


Happy Samhain to all.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails