maandag 21 september 2009

Mabon

herfstequinox, tweede oogstfeest, wijnoogst, Alban Elfed, Cornucopia

Het is de tijd waarin de zomer voorbij is en het afnemen van het zonnejaar werkelijk gevoeld wordt. Vanaf nu wint de duisternis het van het licht en is het langer donker dan licht. Netals de lente equinox is de herfstequinox een tijd van balans, er is evenwicht tussen licht en donker. Mabon is de tijd van herbalanceren, van de dingen weer recht zetten.

Mabon staat in het teken van het element water. Water staat voor stromen, laat met het water je emoties stromen en heel jezelf door los te laten wat niet meer nodig is en heel je persoonlijke relaties om in goede balans de winter in te gaan.

Het herfstfeest zoals dat door de eeuwen heen gevierd is, is vooral een dankfeest voor de laatste oogst, appelen, peren en noten.
Maar dank betuigen is niet alleen dankbaar zijn, dankbaar zijn vereist ook overpeinzing, is deze oogst wel voldoende, komen we hiermee de winter door, was alle arbeid wel genoeg. Wees je bewust van je hebt volbracht het afgelopen jaar en wees er dankbaar voor.

Mother day, father night
Darkness has now taken over the light.
Days are now shorter still,
As the night comes forth to do its will.
In this embrace we shall stay,
Until our blessed Ostara day.
Persephone, lady of the underworld.
This darkness is your temple unfurled.
May this rest in darkness be a reprieve,
For what in springtime we can hope to receive.
The bounty from thine lady's breast,
Is what I honor with this Mabon fest
(written by Tara)

Zelf voel ik dat ik me weer in mezelf ga terug trekken in de Mabontijd, emoties raken weer naar binnen gekeerd, het uitbundige verdwijnt. Ik word beschouwender, peinzender. Ik ben dankbaar voor de mensen om mij heen, mijn lief, mijn kinderen, ons gezin, onze vrienden. Mensen van wie ik zoveel liefde ontvang en aan wie ik liefde kan geven. Samen gaan we terug en samen gaan we verder.

Blessed Mabon

3 opmerkingen:

  1. prachtig feest altijd; vandaag ook gevierd, straks nog een vuur in de tuin.... blessed be!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi feest!
    Oeps nog nooit van gehoord.
    Ik word met de dag wijzer ;)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails