woensdag 26 augustus 2009

kadootjes voor de meisjes

Dat stond er op het program voor de vrije woensdag, want de komende maand zijn mijn twee dochters jarig. Mirte wordt 1 september 12 jaren oud en Tarja viert 13 september haar eerste verjaardag. En natuurlijk willen de meisjes kadootjes. Bij Mirte is dat (redelijk) makkelijk, je kan aan haar vragen of ze wensen heeft en dan proberen er een of twee (of drie) te vervullen. En voor Tarja mogen papa en mama het beslissen. Nu zijn lief en ik daarin redelijk eenduidig, we houden van natuurlijke materialen en willen Tarja haar fantasie en creativiteit wel stimuleren.


Nu wist ik in Delft een heel leuk winkeltje waar ze houten speelgoed verkochten, maar toen we in de straat stonden waar het winkeltje zou moeten zijn....niks. In de boekhandel ernaast gevraagd en daar kregen we te horen dat die winkel al anderhalf jaar niet meer bestond, maar de mevrouw verwees ons naar Poppedijn. Een lief winkeltje in een heel lief straatje. Hier vonden we houten speelgoed, antroposofische poppen, boeken, eigenlijk te veel om te kiezen. Maar na wat wikken en wegen hebben we voor Tarja een knikkerbaan met grote houten ballen gekozen. En toen vonden we er ook blokken van Bikeho, geweldig mooi. Dus hiervan een torentje met erbij een vosje van Ostheimer. Ik hou nou eenmaal van die Ostheimer figuurtjes.
Daarna nog wat door Delft geslentert, nog een tostie op een terrasje en daarna gingen we nog winkelen voor het grote meisje, alleen daar schrijf ik niets over, want groot meisje leest ook dit blog. Maar ik denk dat het wel aan haar verwachtingen zal voldoen.


Nu alleen nog m'n stapel kookboeken induiken om met Mirte een taart uit te zoeken en dan gaan we zaterdag bakken.

2 opmerkingen:

  1. Houten speelgoed is toch het mooiste speelgoed vind ik altijd.
    Leuk dat die winkeljufvrouw jullie die andere winkel wist te wijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja we zijn blij met ons nieuwe adresje.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails