zondag 3 mei 2009

en vandaag vierden zij Beltane

Vanmorgen zag het er even somber uit, want de regen kletterde tegen het zolderraam. Maar gelukkig toen we rond 12 uur bij de Biesbosch aankwamen, was het al zo goed als droog. Net als vorig jaar hadden we besloten om Beltane weer daar te vieren met een picknick, waarbij ook alle kinderen welkom zijn. Een mooie plek onder twee bomen, waarbij er een tot meiboom werd verklaard. Eerst de kleden neergelegd en het eten uitgestald en dan zie je goed dat heksen en pagans van lekker eten houden. :-)De cirkel geopend door het aanroepen van de 8 windstreken/jaarfeesten met de bijbehorende godinnen. En toen kon er gegeten worden. Beltane is de vrolijkste viering van het jaarwiel, de kinderen die erbij zitten of al spelend rondrennen, blijheid alom. Als ritueel een kelk rode wijn doorgegeven waar bij iedereen kon uitspreken van wie hij/zij houdt en deze kelk gevuld met liefde geofferd aan onze meiboom.
Openen cirkel / foto van vorig jaar


Gelachen, gegeten en veel gepraat en veel met elkaar gedeeld. De cirkel gesloten, give-aways uitgedeeld en onze picknickplek weer schoon achter gelaten. Dat was onze viering.


Ik ben benieuwd of straks met Keltfest de linten nog om onze meiboom zitten.....

3 opmerkingen:

  1. Ja, het was weer een mooie en gezellige viering!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ook Beltane gevierd, maar ik vind het toch wel riskant om de linten aan de meipaal te laten zitten. Wij hebben ze eraf gehaald ivbm het verstrikt kunnen raken van dieren in de linten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Priscilla, we hebben gelukkig de lintjes strak om de boom gewikkeld. Maar het is wel iets om aan te denken. Leuk dat je hier langs komt lezen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails