zondag 12 april 2009

Lente met een vleugje zomer

Wat een lekker lente weer de laatste dagen. 'sAvonds eten in de tuin lukt nog niet, tuin is op het noorden, dus nog net te fris om ook 's avonds buiten te zitten. Maar door het mooi weer worden we wel allemaal actiever. Vrijdag hoefde ik maar tot 12 uur te werken en ben 's middags met Joeri, Mirte en Tarja de stad in gegaan op jacht naar zomerse kleren. Thuis gekomen met t-shirtjes, schoenen en lief paars jurkje voor Tarja en tevreden kinderen. Vandaag stond ik teken van de boodschappen. We zijn geen van beide van structuur en organisatie, dus planning met wat we eten gaat nog weleens mis en een lege koelkast aan het eind van de week is heel normaal. Maar nu braaf voor 3 dagen boodschappen gedaan, we moeten wel. Gewapend met gestructureerd boodschappenlijstje, een vrolijke baby in de maxi en Joeri voor de afleiding gingen we op pad, eerst bij de ene super brood, kip en koffie, dan het kruidvat voor de luiers en toen de volgende (goedkopere)super voor de rest van de boodschappen.
In ieder geval is de koelkast weer gevuld, niet dat we nu zo vreselijk uitgebreid eten de komende dagen. Pasen vieren we niet, dat zegt ons niets. Voor ons zijn het gewoon twee zondagen achter elkaar, dus wel gezellig ontbijten met lekkere broodjes en 'savonds rustig koken omdat we dan alle tijd hebben.
Maar na het verplichte rondje boodschappen waren we dus "vrij" en dat was dus meteen lekker in de tuin zitten met een pot thee en een boek, zelfs Tarja zat erbij in haar kinderwagen.
Met Tarja gaat het weer veel beter, ze snottert nog wel en ze is wat huileriger dan anders. Dat was ook aan het eind van de middag te merken, ze had net een klein uurtje geslapen en bij mij gedronken, maar niets was goed. Haar nog een flesje diksap gegeven als afleiding en zittend naast Rob op de bank vond ze dat wel even okay. Dus ik heb m'n draagdoek maar weer eens omgeknoopd en Tarja erin getild en dat vond ze prima. Tevreden zat ze tegen me aan terwijl we keken hoe Rob en Joeri pannenkoeken aan het bakken waren. En voordat wij gingen eten haar worteltjes met bloemkool gevoerd en dat ging er wel in, ze zat weer met smaak te eten. Toen wij zaten te eten zat ze er gezellig bij in de kinderstoel en wilde ook nog wel een paar happen van mijn yoghurt. Dus op dat moment stak ze weer lekker in haar vel.
Maar nu zijn we met z'n allen aan het bankhangen, er wordt ge-wow-d, thee gedronken en paaseitjes gesnoept, gewoon relaxen en famille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails